شصت و دومین گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور همزمان با نشست مشترک معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه ها سه شنبه ۱۳ شهریور شروع بکار کرد.

۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۰:۰۰ کد : ۶۱۹۳ اطلاعیه
تعداد بازدید:۸۱۲
شصت و دومین گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور همزمان با نشست مشترک معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه ها سه شنبه ۱۳ شهریور شروع بکار کرد.

شصت و دومین گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور همزمان با نشست مشترک معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‌ها سه شنبه ۱۳ شهریور شروع بکار کرد.

در ابتدای این گردهمایی دکتر حسن به‌نژاد، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران اظهار داشت: «در دانشگاه تهران به تاسی از برنامه‌های وزارت علوم تلاش کردیم خدمات کیفی را افزایش دهیم که در این راه از کمک‌های صندوق رفاه دانشجویان و خیرین استفاده شده است».

وی افزود: «هزینه‌کرد ۲۵ میلیارد تومانی در ۴ سال اخیر برای خوابگاه‌های این دانشگاه، نوسازی کامل اینترنت دانشگاه و مجموعه خوابگاه‌ها و بازسازی و صنعتی کردن آشپزخانه دانشگاه تهران بخشی از این خدمات بوده است».

معاون دانشجویی دانشگاه تهران تصریح کرد: «بازسازی و توسعه فضای سبز دانشگاه تهران، افزایش کیفیت مواد اولیه غذاها این دانشگاه افزایش تنوع غذاها، ساخت خوابگاه ۲۵۰ نفره جدید، کاهش ظرفیت اتاق‌های خوابگاهی که تعداد دانشجویان در آن زیاد بوده است و افزایش هزار نفری به خوابگاه‌های دانشگاه تهران بخش دیگری از خدمات دانشجویی این دانشگاه بوده است».

به گفته دکتر به‌نژاد راه‌اندازی فروشگاه‌های تخفیفی و ساخت مرکز بهداشت و درمان دانشگاه به متراز ۹۰۰ متر مربع بخش دیگری از فعالیت‌های انجام شده است.

دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست اظهار داشت: «ارتباط مستمر با دانشجویان می‌تواند بسیاری از مشکلات دانشگاه را در حوزه دانشجویی از بین ببرد».

به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری باید رده‌های دانشجویی در تمام مقاطع تحصیلی را به آینده خودشان امیدوار و آنها را نسبت به مسئولیت‌هایی که در قبال جامعه دارند آگاه کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: «سازمان امور دانشجویان باید حضور نزدیک‌تری در کنار معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها داشته باشد. حمایت‌ها و همکاری‌ها بین سازمان امور دانشجویان و معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌ها سابقه طولانی دارد، اما حضور نزدیک تر به معنای جدا کردن مدیریت دانشگاه‌ها تا حدودی از حوزه تدارکات و بخش‌های رفاهی است که ارتقای سراهای دانشجویی یکی از نمونه‌های خوب همکاری سازمان دانشجویان با صندوق رفاه در کنار مدیریت‌های دانشگاه‌هاست.
دکتر غلامی ادامه داد: «سازمان امور دانشجویان تلاش‌های بسیاری دارد تا هر نوع کاستی و کمبودی که از سوی دانشگاه‌ها اعلام و در زمره برنامه‌های کلان تشخیص داده می‌شوند را پوشش دهد».

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز در این نشست، گفت: «باید تمهیدات لازم را در آستانه سال تحصیلی دانشگاه‌ها اتخاذ کنیم که در این زمینه معاونان فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی نقش تعیین‌کننده در پیش‌بینی‌های لازم می‌توانند داشته باشند».

وی با بیان اینکه سرمایه زیادی برای فعالیت‌های دانشجویی و فرهنگی هزینه می‌شود، افزود: «اگر چه در سال‌های اخیر شاهد بهبود تغذیه و افزایش کیفیت در خوابگاه‌ها بوده‌ایم و فضای شادتری برای فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی ایجاد شده است اما به دلیل ساختار ویژه خدمات دانشجویی همچنان از فاصله مطلوب دور هستیم. در سال‌های گذشته شاهد بهبود خوابگاه‌ها و خدمات دانشجویی و فضای شاداب‌تر در دانشگاه‌ها بوده‌ایم، اما به دلیل ساختار ویژه‌ای که خدمات دانشجویی دارد تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله است».

همچنین، دکتر مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه شرایط جدیدی در فضای کشور با توجه به وقایع اخیر وجود دارد، تصریح کرد: «ما نیاز به همدلی بیشتر و گسترش فعالیت‌ها و تزریق امید و انگیزه به مجموعه‌های دانشجویی داریم، چرا که دشمن هجوم همه‌جانبه‌ای را در تمامی بخش‌ها به کشور آورده است. فقط با همدلی و اتحاد و برنامه‌ریزی بهتر و کار شبانه‌روزی است که می‌توانیم از این برهه عبور کنیم».

دکتر صدیقی در ادامه افزود: «باید خدمات دانشجویی و رفاهی در دانشگاه‌ها را بیشتر کرده تا نشاط و رفاه مناسب‌تری داشته و شزایط تحصیل بهتر را برای دانشجویان فراهم آوریم، ضمن اینکه معاونین فرهنگی باید برای افزایش نشاط اجتماعی در دانشگاه‌ها فعالیت‌های خود را گسترد‌ه‌تر کنند».

دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سخنرانی خود را با عنوان جامعه و دانشگاه آینده ارائه داد و گفت: «دانشگاه محل کسب سرمایه فرهنگی تجسم یافته، فردی شده و نهادینه است. کسب مدرک تحصیلی بدون کسب توانمندی مؤثر و مفید در اندیشیدن و حل مسئله پیامد‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مطلوبی نخواهد داشت».

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کارنامه قابل قبولی در عرصه‌های معنوی، اخلاقی و فرهنگی دارند، خاطر نشان کرد: «جریانی به دنبال ناامیدی، ناتوانی و بی اعتماد کردن دانشجویان در کشور است و مسئولان فرهنگی و دانشجویی در این زمینه باید نقش خود را در دانشگاه‌ها با جدیت ایفا کنند».